Yokogawa biedt verbreed portfolio voor batch fabrieken

Amersfoort, Nederland – 19 februari 2021

Yokogawa kondigt aan dat het op 17 maart begint met het leveren van de OpreX™ Batch Solution. Deze oplossing voor batchproductietoepassingen elimineert de overlap tussen werkzaamheden in verband met het procesbesturingssysteem (PCS) en het productie-uitvoeringssysteem (MES). Ook helpt het de efficiëntie te verbeteren in alle fasen van de levenscyclus van de fabriek; van ontwerp en engineering tot feitelijke werking, wijziging en uitbreiding. Voor de basis van OpreX Batch Solution heeft Yokogawa ook Integrated Recipe Manager (IRM) ontwikkeld, en ook product wordt op dezelfde datum uitgebracht.

In veel sectoren van de specialistische en fijn chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie wordt de levenscyclus van producten korter, terwijl tegelijkertijd de productdiversiteit toeneemt. Naast de noodzaak om snel nieuwe producten te ontwikkelen en te leveren, worden batch fabrikanten geconfronteerd met de uitdaging om hun productie stabiel te houden en tegelijkertijd te maken te krijgen met een tekort aan ervaren personeel.
Om deze problemen aan te pakken, biedt Yokogawa de OpreX Batch Solution, een geïntegreerde oplossing voor batchproductieprocessen die is afgestemd op zowel de ISA-88 Batch Control standaard als de ISA-95 Enterprise-Control System Integration standaard.

Voordelen

  1. Hogere kosteneffectiviteit bij batchoperaties
    Nu de productlevenscycli steeds korter worden, moeten fabrikanten streven naar kosteneffectiviteit in alle fasen van de levenscyclus van de fabriek, inclusief fabriek/procesontwerp, implementatie en exploitatie.

    OpreX Batch Solution helpt om zowel kosteneffectiviteit als hoge productiekwaliteit te garanderen door gebruik te maken van een vereenvoudigd en gecomprimeerd PCS en MES ontwerpproces. Herbruikbare standaardmodules zijn beschikbaar voor PCS-ontwerp en engineering die het eenvoudiger maken om applicaties te ontwikkelen en die helpen om de engineeringkwaliteit te handhaven.

    Als een belangrijk onderdeel van OpreX Batch Solution biedt IRM een engineeringomgeving met grafische hulpmiddelen en herbruikbare sjabloonmodules die kunnen worden gebruikt om batchcontrolesystemen en masterrecepten* in batchmanagementsystemen effectief te beheren. Door het mogelijk maken van het directe ontwerp van systemen in deze engineering-omgeving, verbetert IRM ook de efficiëntie aanzienlijk door het elimineren van de noodzaak voor het creëren van documenten zoals specificaties van gebruikerseisen en functionele ontwerpspecificaties.

    MES-ontwerp en -implementatie worden ook vereenvoudigd en gecomprimeerd door het opbouwen en vastleggen van kennis met behulp van MES-sjablonen. Deze helpen om het MES-ontwerp en de MES-implementatie te versnellen door de typische MES-functies van receptbeheer, orderbeheer, voorraadbeheer, uitvoeringsbeheer, ondersteuning van de werking in het veld, rapportering, traceerbaarheid te dekken en tegelijk integratie met verwante systemen te bieden.
  2. Kortere time-to-market
    As product lifecycles grow ever shorter, it is increasingly important for batch plants to quickly deliver new products to the market. With a graphical approach based on proven reusable modules, IRM simplifies recipe engineering and enables flexible changes to both recipes and formulas. Thanks to Yokogawa's proven CENTUM™-VP module-based engineering environment, the engineering workload for plant expansions is dramatically reduced.
  3. Improved production quality
    Vanwege die kortere productlevenscycli, wordt het voor batchfabrieken steeds belangrijker om nieuwe producten snel op de markt te brengen. Met een grafische benadering op basis van bewezen herbruikbare modules, vereenvoudigt IRM de recept engineering en maakt het flexibele wijzigingen mogelijk in zowel recepten als formules. Dankzij Yokogawa's bewezen CENTUM™-VP modelgebaseerde engineeringomgeving wordt de engineeringwerklast voor fabrieksuitbreidingen fors verminderd.
  4. Verbeterde productiekwaliteit
    Omdat fabrieken een steeds grotere verscheidenheid aan producten moeten leveren, worden productieprocessen complexer. Tegelijkertijd moeten fabrieken het doen met minder ervaren personeel terwijl ze proberen een stabiele productie van producten van hoge kwaliteit te realiseren. OpreX Batch Solution helpt de productkwaliteit te waarborgen doordat het productiebatches met eerder vastgelegde ‘gouden batches’ kan vergelijken, waardoor de operators in het veld worden gewaarschuwd wanneer een fout wordt gemaakt in een handmatige bewerking. Problemen in de productie kunnen worden geïdentificeerd en opgelost door gebruik te maken van de operationele gegevens van een fabrikant en de analytische technologie van Yokogawa.

* Een recept voor een batchproces waarin het fabricageproces voor een specifiek product is vastgelegd, met vermelding van de vereisten voor zaken als apparatuur, instellingen, materialen, formules en procedures.

Belangrijkste doelmarkten

Batchfabrieken en industrieën zoals de specialistische chemie, farmaceutische en voedingsmiddelen & dranken

Gerelateerde producten & oplossingen

  • OpreX Batch Solution

    Yokogawa provides superior control and management solutions for batch process manufacturers, minimizing integration efforts by executing both the process control system (PCS) and the manufacturing execution system (MES) elements as a consolidated single project.

    Meer

Top