Yokogawa tekent investerings - en samenwerkingsovereenkomsten met Fluence Analytics

Amersfoort. Nederland – 17 augustus 2021

Yokogawa kondigt aan dat het ermee heeft ingestemd te investeren in Fluence Analytics, Inc., een in de VS gevestigde startup die gecombineerde hardware- en softwareanalyseoplossingen levert aan polymeerfabrikanten. Daarnaast zijn de bedrijven het eens geworden over een wereldwijd strategisch zakelijk partnerschap voor de verkoop en implementatie van nieuwe high-end modellen van het automatische continue online monitoring van polymerisatie (ACOMP) -systeem van Fluence Analytics. Onder de voorwaarden van de samenwerkingsovereenkomst zal Yokogawa tegen het einde van 2021 beginnen met klantproeven met bestaande ACOMP-modellen en exclusieve of co-exclusieve verkooprechten hebben voor de nieuwe modellen die in de toekomst zullen worden gelanceerd. Het bedrijf zal ook engineering en alle andere systeemintegratietaken afhandelen en after-sales buitendienst bieden voor zijn klanten in de chemische industrie.

Als algemene praktijk vertrouwt de chemische industrie in de productie op de analyse van polymerisatiereacties*1 met specifieke intervallen om het polymerisatieproces te beheersen. Doorgaans worden monsters handmatig uit de reactor geëxtraheerd en naar een laboratorium getransporteerd voor analyse, een offline proces dat tot 5 uur kan duren om te voltooien voor een enkel datapunt. De tijd die nodig is voor de analyse beperkt het vermogen om de reactietiming optimaal te regelen en een stabiele productkwaliteit te behouden. De veiligheid van de technici die verantwoordelijk zijn voor de handmatige extractie en het transport van monsters is ook een punt van zorg.

ACOMP Technology
Zoom

ACOMP is momenteel het enige systeem op de markt met de online mogelijkheid om continu belangrijke aspecten (viscositeit, molecuulgewicht, monomeerconcentratie, opgeloste stofconcentratie, enz.) van polymerisatieprocessen die kunststoffen, rubber, verf en andere producten produceren, te extraheren en te analyseren. Zoals blijkt uit klanten, maakt deze realtime monitoring van polymerisatieprocessen het mogelijk om optimalisaties uit te voeren die de veiligheid, kwaliteit en opbrengst verbeteren, evenals de operationele efficiëntie. Er zijn ook aanzienlijke kostenbesparingen waargenomen.

Kenji Hasegawa, vicepresident van Yokogawa en hoofd van Yokogawa’s Products Headquarters: "We hebben de petrochemische industrie ondersteund door het leveren van meet- en regeloplossingen. Door samen te werken met Fluence Analytics kunnen we extra waarde bieden in polymerisatieprocessen. We kijken ernaar uit om onze klanten te voorzien van deze nieuwe systemen, die, naast het ten goede komen van de gezondheid, veiligheid en het milieu, de verkorting van de cyclustijd mogelijk maken, de productie van off-spec producten elimineren en een geschatte US $ 1,5 miljoen aan kostenbesparingen per jaar produceren op basis van de gemiddelde reactorgrootte."

"Ons team is erg enthousiast om Yokogawa toe te voegen als strategische partner en investeerder. Yokogawa's wereldwijde leiderschap op het gebied van meet- en procesbesturingstechnologieën zal een belangrijke troef zijn, waardoor we onze activiteiten kunnen opschalen, de inspanningen op het gebied van field engineering kunnen uitbreiden en onze installed base over de hele wereld kunnen uitbreiden", aldus Alex Reed, CEO van Fluence Analytics. "We kijken ernaar uit om met Yokogawa samen te werken terwijl we polymerisatieprocessen blijven optimaliseren en de productkwaliteit, consistentie en opbrengsten voor polymeerfabrikanten verbeteren."

*1 De combinatie van kleine moleculen, monomeren genaamd, om grotere moleculen (polymeren) te vormen

 

Over Fluence Analytics Inc.

Fluence Analytics levert industriële en laboratoriumanalyseoplossingen aan polymeerfabrikanten. De real-time datastromen die door de producten van het bedrijf worden gegenereerd, bieden nieuwe inzichten in materiaaleigenschappen. Dit stelt klanten in staat om polymerisatieprocessen te optimaliseren en te controleren, wat leidt tot hogere opbrengsten, verbeterde productkwaliteit en kortere cyclustijden. Huidige investeerders zijn onder meer Energy Innovation Capital, een vooraanstaande onderneming op het gebied van energietechnologie, Diamond Edge Ventures (CVC-tak van Mitsubishi Chemical Holdings Corporation), JSR Corporation en Yokogawa.


Top