Yokogawa krijgt opdracht voor watervoorziening beheersysteem van Nationaal Waterbedrijf Senegal

Amersfoort, Nederland – 21 oktober 2021

Yokogawa heeft samen met Toyota Tsusho Corporation een order ontvangen van Nationaal Waterbedrijf van Senegal voor de bouw van een watervoorzieningsbeheersysteem. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van het ‘Mamelles Sea Water Desalination Project’, dat wordt gefinancierd met een lening van het Japan International Cooperation Agency. De bouw van dit systeem voor toezicht op het waterdistributienetwerk zal de watervoorziening stabiliseren en de dienstverlening in de regio Dakar verbeteren. Dit is Yokogawa's eerste opdracht voor een watervoorzieningsbeheersysteem in Senegal.

Water supply management system and measurement instruments
Systeem voor het beheer van de watervoorziening en meetinstrumenten

Stabielere watervoorziening en lekkages voorkomen

Ongeveer 80% van de industriële activiteit van Senegal vindt plaats in Dakar, en de bevolking van deze stad is de laatste jaren toegenomen. Senegal zoekt niet alleen naar manieren om een veilige watervoorziening voor deze stad te waarborgen, maar werkt ook aan diversificatie van zijn waterbronnen en vermindering van verliezen door waterlekkage.

Het beheersysteem voor de watervoorziening dat door Yokogawa en Toyota Tsusho wordt gebouwd, zal de toegang tot het waterleidingnet verbeteren en zo de levering van veilig water aan Dakar verzekeren. Yokogawa installeert op 200 plaatsen in het waterleidingnet van Dakar sensoren om gegevens over stroming en druk te verzamelen. Ook bouwt Yokogawa het systeem voor het beheer van de watervoorziening waarmee waterlekken en andere, soortgelijke problemen kunnen worden opgespoord. Dit zal bijdragen tot de verwezenlijking van de projectdoelstellingen, die inhouden dat de jaarlijkse waterverliezen ten gevolge van lekken in het waterleidingnet met ten minste 2 miljoen ton moeten worden verminderd en dat de 24-uurs watervoorziening van de huidige 70% tot 100% moet worden verhoogd.

Om de levering van veilig water in opkomende en ontwikkelingslanden te verbeteren, maakt Yokogawa gebruik van ruime ervaring en kennis het gebied van watervoorziening en afvalwaterbehandeling die het bedrijf wereldwijd heeft opgedaan.

Project overzicht

Locatie Dakar Regio, Senegal
Opdrachtgever Nationaal Waterbedrijf van Senegal
Omvang van de werkzaamheden Dakar watervoorziening beheersysteem bouw:
- Systeem voor toezicht op het waterleidingnet
- Systeem voor het beheer van waterlekken
- Systeem voor bewaking op afstand van districtsmeters
- Training in de werking van bovengenoemde systemen
Verwachtte oplevering Eerste helft van 2024

Top