Yokogawa introduceert SMARTDAC+ GA10 datalogging-software

-Verbeterde efficiency dankzij real-time berekening en rapportagefuncties- ​

GA10 release 2 monitoring screen and sample report

GA10 release 2 monitoring screen and sample report


Amersfoort, The Netherlands - 22 januari 2015 

Yokogawa heeft een uitgebreide versie geïntroduceerd van de GA10 datalogging-software voor het SMARTDAC+ data-acquisitie- en besturingssysteem. 

De GA10 software verzamelt, presenteert en registreert data van verschillende data-acquisitie en recorderapparatuur en meetinstrumenten. GA10, release 2 wordt geleverd met een nieuwe, optionele real-time calculatiefunctie en verschillende uitvoerfuncties voor rapportages alsook met uitgebreidere connectiviteit met host-systemen. Daarmee kunnen bedrijven hun efficiency verbeteren en informatie effectiever delen. 

Real-time calculaties
Met de nieuwe, real-time calculatiefunctie kunnen berekeningen worden uitgevoerd op gegevens van verschillende kanalen. De resultaten worden daarbij real-time getoond. Hiervoor is geen speciale programmeervaardigheid nodig. De gebruiker hoeft alleen de berekeningsformule in de betreffende cel van de spreadsheet in te voeren. Een typerende toepassing van deze mogelijkheid is de ontwikkeling van huishoudelijke apparatuur, zoals airconditioners, waarbij temperatuurmetingen van verschillende locaties moeten worden getoond. 

Maatwerk-rapportages
Alhoewel de vorige GA10-software al tabellen met gegevens van verschillende bronnen kon printen, kunnen met de nieuwste versie ook rapporten worden geprint die grafieken, tekst en afbeeldingen bevatten. Met deze functie kunnen rapporten nu volledig op maat worden samengesteld om bijvoorbeeld te kunnen voldoen aan voorwaarden die de overheid stelt of voor het samenstellen van rapportages naar aanleiding van product-evaluatietests. Om de rapporten automatisch uit te kunnen voeren, hoeft de gebruiker alleen nog het formaat en tijdstip in te stellen. Daarmee wordt de efficiency aanzienlijk verbeterd. 

Verbeterde connectiviteit met host-systemen
Om de connectiviteit met SCADA-systemen en databases van andere bedrijven te verbeteren, ondersteunt GA10, release 2 het OPC-UA communicatieprotocol. Hierdoor heeft een grotere verscheidenheid aan host-systemen toegang tot de data die zijn verzameld door monitoringsystemen die gebruikmaken van de GA10, release 2 software of die zijn opgeslagen in databases met behulp van de GA10, release 2 software. 

De nieuwe GA10 software leent zich voor Yokogawa recorders, data-loggers, temperatuurcontrollers, vermogensmonitoren en signaalconverters, alsook voor Yokogawa vermogensmeters en Modbus-instrumenten van andere leveranciers. De software wordt ingezet voor acquisitie, presentatie en registratie van gegevens, zoals temperatuur, spanning, stroom, flowrate en druk voor evaluatietests en kwaliteitscontrole, het monitoren van apparatuur in procesomgevingen en milieumonitoring. Typerende toepassingsomgevingen zijn de ontwikkeling en productie van huishoudelijke apparatuur, auto’s, halfgeleiders, alternatieve energiebronnen, etc. alsook R&D-instituten. Daarnaast wordt de software ingezet in de ijzer- en staal-, petrochemische, chemische, papier-, voedingsmiddelen-, farmaceutische, water- en afvalwater-, elektronica- en andere industrieën die gebruikmaken van monitoringapparatuur. 


Top