Yokogawa introduceert schaalbare, geïntegreerde pH/ORP-meetoplossing ter verbetering van onderhoudsefficiency: SensTation

SensTation


Amersfoort, The Netherlands - 03 juni 2015 

Yokogawa introduceert met het SensTation pH/ORP-meetsysteem een schaalbare en geïntegreerde oplossing die de unieke mogelijkheden van de SENCOM pH/ORP-sensoren combineert met het SMARTDAC+ data-acquisitie- en besturingssysteem. Met deze oplossing wordt een pH/ORP-transmitter overbodig en kan iedere willekeurige papierloze recorder uit de SMARTDAC+ serie worden ingezet, waarop maximaal 16 sensoren kunnen worden aangesloten. Deze oplossing ondersteunt niet alleen een breed scala aan analytische en databesturings-applicaties maar zorgt ook voor verbetering van de onderhoudsefficiency. 

Vloeistofanalysers worden in een groot aantal industrieën ingezet voor het kwaliteitsbeheer van grondstoffen en producten, monitoring en beheer van de waterbehandeling. Conventionele vloeistofanalysers bestaan uit een sensor en een converter die de analoge sensorsignalen omzet naar digitale signalen. 

Data-acquisitiesystemen worden vaak ingezet voor het verzamelen en vastleggen van gegevens van vloeistofanalysers. De door Yokogawa geïntroduceerde SENCOM pH/ORP-sensoren, kunnen digitale signalen verwerken en kalibratiegegevens en andere informatie opslaan in digitaal formaat. Hierdoor wordt een transmitter overbodig terwijl koppeling met een PC of ander digitaal device mogelijk is. SENCOM sensoren worden geleverd met communicatie-interface en maatwerk pH/ORP-displaytemplates voor gebruik met de SMARTDAC+ recorders. 

Eenvoudig te onderhoudenSensTation
Het SensTation-systeem maakt een transmitter overbodig en kent een betrekkelijk eenvoudige configuratie. Desondanks worden de krachtige mogelijkheden van Yokogawa’s SENCOM-sensoren en SMARTDAC+ recorders gecombineerd. Met een SMARTDAC+ recorder en de SPS24 SENCOM PC-software kunnen SensTation-gebruikers hun sensor en diagnostiekdata 

op afstand en real-time monitoren via een PC, smartphone of tablet. Daarnaast kunnen zij actuele en historische gegevens analyseren en automatisch aangemaakte e-mailberichten ontvangen wanneer een device in storing gaat of onderhoud vereist. Verder hebben gebruikers de optionele mogelijkheid om SENCOM-sensoren offline of in laboratorium of werkplaats te kalibreren. 

Eenvoudige navigatie, flexibel en uitbreidbaar
SMARTDAC+ recorders zijn voorzien van een touch-panel gebruikersinterface die vergelijkbaar is met die van de meest recente tablets en smartphones. De navigatie zal dan ook als bekend, intuïtief en eenvoudig worden ervaren. In tegenstelling tot conventionele transmitters met een beperkt aantal input/output-terminals, biedt de SMARTDAC+ een brede keuze uit I/O-modules voor een gedetailleerd, realtime overzicht van alle sensoren in een bepaalde procesomgeving. De SMARTDAC+ GX20- en GP20-recorders worden beide geleverd met groot touch-panel en bieden ruimte voor maximaal 10 modules en 100 I/O-kanalen. De GX10 en GP10 hebben een kleiner touch-panel en bieden ruimte voor maximaal drie modules en 30 kanalen. De SMARTDAC+ recorders ondersteunen een groot aantal netwerkprotocollen, waardoor een soepele integratie met SCADA-software, PLC’s en gedistribueerde besturingssystemen is gegarandeerd. 

 
 

SENCOM (SENsor met COMmunicatie) is een serie sensoren met dataopslagfunctie. Yokogawa heeft een SENCOM-platform ontwikkeld waarmee de onderhoudsefficiency wordt verbeterd en de cost of ownership wordt verlaagd. De SENCOM-sensor kan digitale gegevens opslaan en gekalibreerd worden met behulp van de SPS24 SENCOM PC-software en/of de FLXA21 analyer. 

Het nieuwe SensTation pH/ORP-meetsysteem is onder meer ontwikkeld voor het monitoren van de kwaliteit van behandeld afvalwater en geneutraliseerd water alsook van metaalbehandelingsbaden en voor regeling van concentraties bij vloeistofinfusiesystemen. Het systeem leent zich bij uitstek voor procesindustrieën, zoals de olie-, petrochemische, metaal-, elektriciteits-, (afval)waterindustrie. 

Gerelateerde producten & oplossingen

 • Data Loggers

  Data loggers record sensor data over longer periods of time for monitoring, testing, and analyzing asset health and performance. Yokogawa data loggers are recognized by industry for superior reliability, noise immunity, measurement accuracy, and ease of use.

  Meer
 • SENCOM® PC Software en IB100 Interface Box

  De SENCOM® PC Software, SPS24, biedt een uniek middel om de prestaties van pH/ORP-sensoren te optimaliseren voor verbeterde betrouwbaarheid en procesveiligheid. Met de software kan de operator de prestaties van de pH/ORP-sensor bewaken, verschillende parameters kalibreren en configureren.

  Meer
 • SENSTATION

  SENSTATION van Yokogawa is een nieuw concept dat de slimme SENCOM-sensoren van het bedrijf combineert met de SMART-datalogger en het SMARTDAC+ modulaire data-acquisitiesysteem om een schaalbare geïntegreerde vloeistofmeetoplossing te bieden.

  Meer

Top