Yokogawa voegt voorspelbare detectie functie toe aan SMARTDAC+ papierloze recorders en dataloggers

Amersfoort, Nederland, 19 april 2022

Yokogawa kondigt aan dat het vandaag de Equipment/Quality Predictive Detection Tool uitbrengt. Deze toevoeging aan de OpreX™ Data Acquisition productlijn is een AI-gebaseerde functie om afwijkingen tijdig te detecteren voor GX series, GP series, en GM series SMARTDAC+™ papierloze recorders en data loggers. Met deze software kunnen zelfs gebruikers die geen AI-specialisten zijn hun eigen apparatuur en kwaliteitsafwijkingen voorspellende detectiesystemen voor productielocaties bouwen. Het zal hen helpen de productie-efficiëntie te verbeteren door defecten aan apparatuur en verslechterende kwaliteit in hun fabrieken en andere faciliteiten in een vroeg stadium te identificeren.

Apparatuur/kwaliteitsvoorspellend opsporingshulpmiddel voor SMARTDAC+
Apparatuur/kwaliteitsvoorspellend opsporingshulpmiddel voor SMARTDAC+
Zoom

Ontwikkelingsachtergrond

Recorders en dataloggers worden gebruikt op productie- en ontwikkelingslocaties in allerlei industrieën om gegevens over spanning, stroom, temperatuur, debiet, druk en andere variabelen te verzamelen, weer te geven en op te slaan. Als toonaangevend bedrijf op dit gebied heeft Yokogawa veel klanten voorzien van data-adviesdiensten en technologieën zoals machine learning die hen kunnen helpen bij het voorspellen van problemen met fabrieksapparatuur en productkwaliteit, en bij het analyseren en identificeren van oorzaken.
De laatste jaren is er een stijgende vraag naar op AI gebaseerde oplossingen om de productie-efficiëntie in fabrieken te verbeteren. De hindernissen voor de toepassing van AI zijn echter hoog, omdat dit aanzienlijke expertise vereist op gespecialiseerde gebieden zoals data science. Om in deze behoefte te voorzien heeft Yokogawa de Equipment/Quality Predictive Detection Tool ontwikkeld, een eenvoudig te gebruiken AI-gebaseerde softwaretoepassing voor de recorders en dataloggers die veel in de industrie worden gebruikt. Voor het gebruik van deze tool is geen gespecialiseerde AI-expertise of consultancy vereist.

Eigenschappen

 1. Voorspellend detectiemodel kan door AI worden gecreëerd op basis van bestaande recordgegevens zonder gespecialiseerde kennis
  Een voorspellend detectiemodel kan worden gecreëerd door gegevens uit het verleden in de software te importeren en deze eenvoudigweg als normaal of abnormaal te markeren, zonder een beroep te hoeven doen op een AI-deskundige of consultant met kennis over machine learning, algoritmen, enz. Gegevens die zijn geregistreerd met producten van Yokogawa en andere bedrijven kunnen worden gebruikt. Simulaties kunnen van tevoren worden uitgevoerd om te zien hoe de AI de gegevens beoordeelt.

  Simulatie met behulp van een voorspellend opsporingsmodel
  Simulatie met behulp van een voorspellend opsporingsmodel
  Zoom

 2. Met behulp van het voorspellende detectiemodel kan eenvoudig een materieel en kwaliteit voorspellend detectiesysteem worden gebouwd
  Door het door software gecreëerde voorspellende detectiemodel in de SMARTDAC+ op locatie op te laden, kan een apparatuur- en kwaliteitsafwijkingen voorspellend detectiesysteem worden gebouwd. De mate van verslechtering van de apparatuur kan worden bevestigd voordat deze defect raakt door de gezondheidsscores te controleren. Met deze gezondheidsscores kunnen operators via een alarm of e-mail worden geïnformeerd wanneer apparatuur onderhoud nodig heeft, waardoor de kans op een onverwachte storing die van invloed kan zijn op de productieactiviteiten tot een minimum wordt beperkt.

  Problemen in een vroeg stadium opsporen door veranderingen in de scores te monitoren
  Problemen in een vroeg stadium opsporen door veranderingen in de scores te monitoren
  Zoom

 3. Beschikbaar in zowel cloud- als offlineversie
  De Equipment/Quality Predictive Detection Tool zal beschikbaar zijn in zowel een cloud- als een offline-versie. Het systeem voor de voorspellende detectie van materiaal- en kwaliteitsanomalieën kan met beide versies worden gebouwd. De cloudversie is gemakkelijker beschikbaar en vereist geen installatie op een pc.

Voorbeeldtoepassingen

 1. Beheersing van temperaturen en drukken bij de bandenproduktie (vulkanisatie)
  Druklekken als gevolg van verslechtering van de pakking en dergelijke zijn een probleem bij de vulcanisatoren die worden gebruikt om hitte en druk toe te passen op bandenrubber. Door gebruik te maken van het hulpmiddel voor voorspelbare detectie van materiaal/kwaliteit om veranderingen in een score te volgen die wordt gegenereerd op basis van de drukmetingen van een vulcanisator, kunnen tekenen van verslechtering van de pakking in een vroeg stadium worden opgespoord.
 2. Beheer van de thermische behandeling van luchtvaart- en auto-onderdelen
  Bij de thermische behandeling van vliegtuig- en auto-onderdelen kunnen problemen zoals slechte branders en onvoldoende afdichting leiden tot uitval en een slechte productkwaliteit. Met het hulpmiddel voor voorspellende detectie van apparatuur/kwaliteit kunnen tekenen van temperatuurproblemen worden opgespoord voordat een alarm wordt geactiveerd, zodat gebruikers productverlies voorkomen en voorspellen wanneer onderhoud moet worden uitgevoerd.
 3. Beheer van sterilisatie van voedingsmiddelen en geneesmiddelen
  Bij het vacuüm sealen van voedingsmiddelen en geneesmiddelen nadat ze zijn gesteriliseerd, kunnen onverwachte defecten aan apparatuur de productielijn tot stilstand brengen met productverlies tot gevolg. Met het hulpmiddel voor voorspelbare detectie van apparatuur/kwaliteit kunnen losse kleppen en verslechterde verpakkingen worden opgespoord voordat een alarm wordt geactiveerd, zodat gebruikersapparatuur storingen kunnen voorkomen en productverlies beperken.

Belangrijkste doelmarkten

 • Productielocaties voor een breed scala aan industrieën, zoals staal, energie, chemicaliën, pulp en papier, voedsel, farmaceutica, water- en afvalwaterbehandeling en elektronica
 • Afdelingen voor consumentenelektronica, auto's, halfgeleiders en nieuwe energieontwikkeling; universitaire en publieke onderzoeksinstellingen.

Toepassingen

Bepaling en kwantificering van productieapparatuur en verslechtering van de productkwaliteit

Over SMARTDAC+

SMARTDAC+ staat voor 'smart data acquisition and control' (slimme gegevensacquisitie en bediening) en het SMARTDAC+-systeem omvat uiteenlopende IO-modules en opties. Met de reeks op een paneel gemonteerde recorders uit de GX-serie, draagbare papierloze recorders uit de GP-serie, GA10-software voor datalogging, en gegevensacquisitiesystemen uit de GM-serie, biedt SMARTDAC+ uitgebreide ondersteuning voor het bewaken van productieprocessen en prestatiebeoordeling.

Gerelateerde producten & oplossingen

 • AI product oplossingen

  Yokogawa heeft kennis en ervaring opgebouwd door de uitdagingen van meer dan 50 fabrieken en vestigingen op te lossen met behulp van Artificial Intelligence (AI).

  Meer
 • Modular GM10

  SMARTDAC+TM GM10 datalogger heeft een modulaire architectuur die de benodigde gegevens kan verkrijgen. Door niet alleen I/O te ondersteunen, maar ook veel communicatieprotocollen zoals 920MHz draadloos, Modbus en ga zo maar door. Monitor- en instellingswijzigingen zijn beschikbaar via Bluetooth. Ondersteuning van FDA 21 CFR Part11 en AMS2750E/NADCAP.

  Meer
 • Touch Screen GP10/GP20

  De SMARTDAC+TM GP10/GP20 is een draagbare papierloze recorder met een modulaire architectuur op het achterpaneel en heeft een dataloggingfunctie om de benodigde gegevens te verkrijgen. Door niet alleen I/O te ondersteunen, maar ook veel communicatieprotocollen, kunt u verbinding maken met verschillende apparaten. AI functioneert standaard. Ondersteuning van FDA 21 CFR Part11 en AMS2750E/NADCAP.

  Meer
 • Touch Screen Paperless Recorder GX10/GX20

  De SMARTDAC+TM GX10/GX20 is een papierloze recorder voor paneelmontage met een modulaire architectuur op het achterpaneel en een dataloggingfunctie om de vereiste gegevens te verwerven. Door niet alleen I/O maar ook vele communicatieprotocollen te ondersteunen, kunt u verbinding maken met diverse apparaten. AI-functie als standaard. Ondersteunt FDA 21 CFR Part11 en AMS2750E/NADCAP.

  Meer

Top