Yokogawa introduceert CENTUM® VP R6.05 geïntegreerde productiebesturingssysteem

Amersfoort, The Netherlands - 1st November, 2017  

–Met een nieuwe processormodule en verbeterde engineeringsfunctie– 

Yokogawa Electric Corporation heeft de introductie van CENTUM® VP R6.05 aangekondigd, want het vlaggenschip van het bedrijf wordt voortdurend verbeterd. 

De nieuwste versie van CENTUM biedt nu een nieuwe processormodule met een door Yokogawa ontwikkelde microprocessor met grootschalige integratie (LSI) Door gebruik van het LSI-systeem in plaats van een in de handel verkrijgbaar product elimineert Yokogawa de storingen die op kunnen treden als een product wordt aangepast of niet meer wordt geproduceerd. Deze versie is ook voorzien van een verbeterde engineeringsfunctie die de uitvoering van een project versneld dankzij een kortere configuratie- en installatietijd. Deze verbeteringen bestrijken de hele levensduur van het besturingssysteem, van installatie en start-up tot de buitendienststelling 

Ontwikkelingsachtergrond
CENTUM VP biedt een optimale uitvoerings-, monitoring- en engineeringomgeving voor alle levensfasen van de fabriek; van engineering, installatie en start-up, tot onderhoud, renovatie, upgrade, en buitendienststelling. CENTUM VP begon in 2014 met versie 6.01 en sindsdien lopen de waardeproposities van de R6-uitvoering van CENTUM VP (Smart Engineering, Advanced Operation, System Agility, en Sustainable Plant) als een rode draad door het ontwerp. Versie 6.05 biedt sterkere functies die voldoen aan de waardeproposities van Smart Engineering en Sustainable Plant. 

Meteen vanaf de eerste introductie van CENTUM in 1975 is Yokogawa bezig geweest met het verbeteren en optimaliseren van dit platform met als doel backwards comptabiliteit en langdurig gebruikersgemak. Om stabiliteit op de lange termijn te garanderen is het noodzakelijk dat voortdurend producten met dezelfde specificaties worden aangeboden. Maar gezien het feit dat veel elektronische onderdelen een korte levenscyclus hebben, bestaat het risico dat de specificaties in de loop van de tijd veranderen of dat ze zelfs helemaal verdwijnen. Yokogawa gebruikt daarom een eigen LSI-systeem in dit besturingssysteem. 
 

Verbeteringen
1. CP471 processormodule met LSI-systeem van Yokogawa
Voor de CENTUM VP veldbesturingseenheid (FCU) heeft Yokogawa de CP471 processormodule ontwikkeld. Deze nieuwe processormodule is voorzien van het nieuwe LSI-systeem dat door Yokogawa zelf is ontwikkeld. Door toepassing van een Yokogawa-product wordt het risico op storingen vanwege het aanpassen of stopzetten van een in de handel verkrijgbaar product. Het garandeert langdurige beschikbaarheid van dit hoofdonderdeel. 

2. Verkorte testtijd voor de geïntegreerde engineeringomgeving AD Suite
Yokogawa heeft de engineeringomgeving Automation Design Suite (AD Suite) ontwikkeld door haar knowhow op gebied van projectengineering in te zetten en AD Suite te gebruiken in het geïntegreerde besturingssysteem CENTUM VP R6.01. AD Suite is een krachtige maar toch flexibele engineeringomgeving die engineers helpt kwalitatief werk te leveren en tegelijkertijd efficiënter te zijn tijdens de complete looptijd van een project . 

AD Suite is modulair opgezet voor de ontwikkeling van besturingsapplicaties en de modules die met deze software worden gebouwd, kunnen ook worden gebruikt in vergelijkbare applicaties. Met AD Suite kunnen CENTUM-klanten kiezen of ze een door Yokogawa ontworpen standaard moduleset gebruiken of door middel van een testtool in AD Suite op maat gemaakte modules creëren. Dankzij de aanpassingen in de testtool voor versie R6.05 is de tijd die nodig is voor het creëren van een module met meer dan 50% verkort.
 

Belangrijkste doelmarkten
Procesindustrieën, zoals olie, aardgas, petrochemie, chemie, elektrische energie, pulp en papier, farmaceutica, levensmiddelen, ijzer en staal, en water- en afvalwaterbehandeling.

Toepassingen
Uitvoering, monitoring en automatische besturing van procesomgevingen.

Over de CENTUM-serie
Yokogawa introduceerde in 1975 's werelds eerste productiebesturingssysteem: CENTUM Distributed Control System (DCS). CENTUM VP is de negende generatie binnen de CENTUM-serie. CENTUM staat bekend om zijn robuuste prestaties en legt de lat hoog wat betreft uitmuntende engineering en technologie. CENTUM is compatibel met eerdere systeemversies en ondersteunt de meest recente technologie-applicaties. Kennistechnologie is van vitaal belang voor CENTUM, het vlaggenschip van Yokogawa dat de procesindustrie al meer dan 40 jaar met trots van dienst is. 

Gerelateerde Industrieën

Gerelateerde producten & oplossingen

CENTUM VP

CENTUM VP has a simple and common architecture consisting of human machine interfaces, field control stations, and a control network.

Distributed Control System (DCS)

Our distributed control system (DCS) enables automation and control of industrial processes and enhanced business performance. Over 10,000 plants entrust Yokogawa DCS to deliver their production goals.

 
Top