Yokogawa ontvangt order voor geïntegreerd waterfaciliteitsbeheersysteem van de Ethiopische water- en rioleringsautoriteit van Addis Abeba

Amersfoort, Nederland – 10 maart 2022

Yokogawa kondigt aan dat haar dochteronderneming Yokogawa Middle East & Africa een order heeft ontvangen voor een geïntegreerd monitoring- en beheersysteem voor waterfaciliteiten van de Addis Ababa Water and Sewerage Authority (AAWSA), die verantwoordelijk is voor de watervoorziening en afvalwaterzuiveringssystemen die de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba bedienen. Het bedrijf zal helpen om betrouwbare toegang tot water te garanderen door de werking van de watervoorzieningsfaciliteiten van de stad te optimaliseren.

Addis Abeba, een van de grootste en snelst groeiende steden in Afrika, kampt met watertekorten als gevolg van het onvermogen van het watervoorzieningssysteem om de vraag bij te houden. Als zodanig zijn verschillende waterinitiatieven op staatsniveau overwogen om de samenleving ten goede te komen en economische groei te bevorderen.

In dit project zal Yokogawa verschillende bestaande systemen upgraden en nieuwe systemen leveren voor het bewaken van reservoirs, pompstations, waterzuiveringsinstallaties, transmissie- en distributieleidingen en aanverwante faciliteiten. Het zal ook een nieuw systeem voor toezichtscontrole en gegevensverzameling (SCADA) leveren voor de geïntegreerde monitoring van alle watervoorzieningsfaciliteiten. Het project is gepland om te worden voltooid in de eerste helft van 2025 en omvat installatie, trainingsprogramma's en ondersteunende diensten. Yokogawa's geavanceerde technologie zal de real-time visualisatie van de status van het watervoorzieningssysteem in Addis Abeba mogelijk maken en zal helpen om het juiste beheer en de werking van faciliteiten te waarborgen, zodat water effectief over een groot gebied kan worden geleverd.

Kunimasa Shigeno, president en CEO van Yokogawa Middle East & Africa, zegt: "Watervoorzieningssystemen spelen een essentiële rol in zowel de industrie als in de samenleving en het is belangrijk om effectief gebruik te maken van beperkte waterbronnen. In nauwe samenwerking met AAWSA zullen we de technologie en expertise van Yokogawa volledig benutten om een stabiele watervoorziening voor de bevolking van Ethiopië te garanderen."

Gerelateerde Industrieën

  • Water en afvalwater

    Waterbronnen zijn eindig en daarom is het bijdragen aan een duurzame watercyclus een van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's). Yokogawa levert al jaren geavanceerde digitale besturingsoplossingen voor de stabiele levering van schoon en veilig water en de behandeling van afvalwater ter bescherming van het watermilieu. Maar ook het beheren van waterverliezen en de optimalisatie van de werking van installaties ter vermindering van de CO2-uitstoot en de bedrijfskosten.

    Yokogawa ondersteunt een breed scala aan waterbesturingstoepassingen in zowel waterschappen als de industriële watermarkt. Met onze toonaangevende technologieën, betrouwbare producten, uitgebreide expertise en ervaring met diverse waterprojecten over de hele wereld, werken wij met u samen om duurzame wateroplossingen te bieden die uw bedrijf een impuls geven en waarde toevoegen gedurende de gehele levenscyclus van de installatie.

    Meer

Top